Recept

En blog där jag tipsar om bra recept som jag testat.

Name:
Location: Oxelösund, Sweden

En helt vanlig 38-åring med underbar make, 9-årig son och 3-årig dotter :)

Tuesday, January 10, 2012

Nyårsefterrätten

Till knytkalaset på nyårsafton var det jag som skulle fixa efterrätt, den här gången blev det en Hallonpannacottapaj. Det är lite ett mellanting mellan pannacotta och cheesecake, receptet är ursprungligen från Tasteline men jag har gjort om det lite och det funkade bra :)



Ingredienser
8-10 bitar

Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör

Fyllning
3,5 st gelatinblad (original 3 st)
3,3 dl vispgrädde (original 3 dl)
150 g vit choklad (original 1 dl strösocker)
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost
färska bär, till garnering

Tillagning
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och vit choklad (socker) i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home