Recept

En blog där jag tipsar om bra recept som jag testat.

Name:
Location: Oxelösund, Sweden

En helt vanlig 38-åring med underbar make, 9-årig son och 3-årig dotter :)

Monday, April 25, 2011

Dragen gris (Pulled Pork)

Testade att göra "Dragen gris" i helgen, helt ok faktiskt men jag var lite feg med kryddorna. När jag provsmakade köttet när jag tog ut det från ugnen så tyckte jag att det var ganska kryddstarkt så jag hällde bort ganska mycket av vätskan som man ska blanda köttet med, det skulle jag nog inte gjort för det hade gärna fått smaka lite mer :)
Lätt att göra var det iaf, blanda kryddorna och gnida in köttet och in i ugnen i 7 timmar!

Vi åt köttet i pitabröd tillsammans med grönsaker och tsatsiki, men det går nog att kombinera med det mesta!

Det här behöver du :
1,5 kilo karré, bog el. skinkstek av gris

½ dl olivolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker
1 msk harissapasta
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 msk nymalen svartpeppar
1 msk Tony´s krydda
Salt

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock som tål ugn. Gärna emalj eller lergryta men gjutjärn funkar också! Stek i ugnen ca 5-6timmar, (jag hade det i ugnen i 7 timmar). Vänd köttet nån gång och se till att det inte blir för torrt, då pyttsar du i lite vatten bara. Här behövs ingen termometer eller nån koll på innertemperatur, det är bara att räkna timmar och luta sig tillbaka!

När du tagit ut grytan kan du låta den svalna något innan du börjar dela köttet. Enklast är absolut med händerna. Köttet ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att ”pilla” lite på det. Blanda runt tillsammans med spadet i grytan, blir det för mycket vätska är det bara att hälla bort lite. Smaka av med vad som nu kan tänkas behövas. Mer chili, tony´s, peppar, spiskummin en skvätt ketchup etc etc… Servera sen precis hur som helst! Tacos, burritos, kebab, till ris, bröd, pasta, pita etc etc… Låt fantasin bestämma!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home