Recept

En blog där jag tipsar om bra recept som jag testat.

Name:
Location: Oxelösund, Sweden

En helt vanlig 38-åring med underbar make, 9-årig son och 3-årig dotter :)

Sunday, October 01, 2006

Osso Buco på fläskfilé

Vi hade lillasyster med pojkvän här på middag för ett par veckor sedan och då testade jag att laga den här grytan och den verkade falla alla i smaken :)

Recept för 4 personer

600-700 g fläskfilé
1 msk olja
1 ask minitomater
4 vitlöksklyftor
1 stjälk blekselleri
3 dl kraftig kalvbuljong
1 dl vitt vin
1 kvist rosmarin
salt och peppar

Gremolata:
½ knippa persilja
2 vitlösklyftor
rivet skal av ½ citron

Till servering:
kokt potatis eller mos av 5 mjöliga potatisar, 1 litet blomkålshuvud, ca 2 dl lätt-crème fraîche

Putsa filén fri från hinnor och ev fett. Skär köttet i ca 3 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en stekgryta eller stekpanna med lock. Salta och peppra filèbitarna och stek dem i oljan tills de får fin färg runtom. Tillsätt minitomater, skivade vitlöksklyftor och tunt skivad blekselleri. Häll på buljong och vin och lägg i rosmarinen. Låt småputtra under lock i ca 30 min. Finhacka persilja och vitlök till gremolatan. Blanda med citronskalet. Strö blandningen över köttet precis före serveringen. Servera med kokt potatis eller med moset (se recept nedan)

Skala och koka potatisen mjuk. Bryt blomkålen i mindre buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Stöt eller vispa potatis och blomkål till mos. Blanda ner crème fraîche, lite i taget, och smaka av med salt och peppar. Vispa moset fluffigt med elvisp eller ballongvisp.

Smaklig måltid!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home