Rabarber & lime chutney
Jag har gjort den men inte haft till mat än. Misstänker att jag får ha i lite mer honung för när jag provsmakade den när den var nygjord så var det ganska surt. Men rätt gott ändå :)
500 g rabarber
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 röd hackad, färsk chilifrukt
3/4 dl flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
1 limefrukt, saften och det finrivna skalet
1 tsk salt
1 1/2 msk färskriven ingefära
Skala och skiva rabarbern i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Ta fram en kastrull och lägg i rabarber, lök, chili, honung, vinäger och salt. Koka på svag värme i 15 minuter eller tills chutneyn tjocknat till en aning. Smaka av med ingefära och saft och skal av lime. Häll upp på på glasburk med tätslutande lock. Tips; häll upp på flera burkar och ge bort i present. Förvaras i kylskåp.
500 g rabarber
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 röd hackad, färsk chilifrukt
3/4 dl flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
1 limefrukt, saften och det finrivna skalet
1 tsk salt
1 1/2 msk färskriven ingefära
Skala och skiva rabarbern i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Ta fram en kastrull och lägg i rabarber, lök, chili, honung, vinäger och salt. Koka på svag värme i 15 minuter eller tills chutneyn tjocknat till en aning. Smaka av med ingefära och saft och skal av lime. Häll upp på på glasburk med tätslutande lock. Tips; häll upp på flera burkar och ge bort i present. Förvaras i kylskåp.
1 Comments:
Tack för ett gott recept,, tog lite mer chili och honung
Joe
Post a Comment
<< Home