Recepten från Isaks kalas
Glassbomb
7½ dl grädde
5 ägg
3/4 dl strösocker
1-2 msk vaniljsocker
2½ dl hallonsylt
10-15 små maränger
Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden tills konsistensen är fast och rör ner den i ägg- och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret (jag blandade i vaniljsockret i grädden innan jag vispade). Häll glassmeten i en plastbunke med rund botten som rymmer ca 2 liter. Ställ i frysen 6-8 timmar. Gräv ur i mitten av glassen och spara ett par cm till kanterna. Blanda den urgröpta glassen med hallonsylten. Krossa marängerna och strö dem i hålet i glassen och häll sedan ner glass- och hallonsyltblandningen i halva hålet och fyll sedan på med ett lager maräng innan det sista av hallonglassen hälls i. Ställ tillbaka i frysen ett par timmar. Dekorera med strössel. (Jag hade chokladsås och isfacklor oxå)
SUCCÉ!
Dumlekakor
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse
24 folieformar
Blanda margarin, socker, mjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt degen stå kallt i ca 30 min. Dela degen i 24 delar och lägg dem i formarna, tryck ner ½ Dumle i varje degbit. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min. Lägg på en Noblesse på varje kaka när de tas ut ur ugnen (där har ni knepet att göra snygga kakor tjejer och killar..). Låt dem svalna i kylen.
7½ dl grädde
5 ägg
3/4 dl strösocker
1-2 msk vaniljsocker
2½ dl hallonsylt
10-15 små maränger
Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden tills konsistensen är fast och rör ner den i ägg- och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret (jag blandade i vaniljsockret i grädden innan jag vispade). Häll glassmeten i en plastbunke med rund botten som rymmer ca 2 liter. Ställ i frysen 6-8 timmar. Gräv ur i mitten av glassen och spara ett par cm till kanterna. Blanda den urgröpta glassen med hallonsylten. Krossa marängerna och strö dem i hålet i glassen och häll sedan ner glass- och hallonsyltblandningen i halva hålet och fyll sedan på med ett lager maräng innan det sista av hallonglassen hälls i. Ställ tillbaka i frysen ett par timmar. Dekorera med strössel. (Jag hade chokladsås och isfacklor oxå)
SUCCÉ!
Dumlekakor
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse
24 folieformar
Blanda margarin, socker, mjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt degen stå kallt i ca 30 min. Dela degen i 24 delar och lägg dem i formarna, tryck ner ½ Dumle i varje degbit. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min. Lägg på en Noblesse på varje kaka när de tas ut ur ugnen (där har ni knepet att göra snygga kakor tjejer och killar..). Låt dem svalna i kylen.
1 Comments:
Övning ger färdighet ;)
Då rullar jag i gott sällskap :)
Post a Comment
<< Home