Vit choklad- och rabarberkaka
En ljuvlig kaka såhär i försommardagar, lite variation från en vanlig rabarberpaj.
Ingredienser
2 Ägg
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk mortlade Kardemummakärnor (eller malen kardemumma)
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
125g smält Smör
2 stjälkar Rabarber (jag tog 3)
50g Smör
0,5 dl Socker
2 krm malen Kanel
70 g hackad Vitchoklad (jag tog 100 g)
Gör såhär:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl väl, rör ner i smeten. Blanda till en jämn smet och rör i mjölken och det smälta smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad form (med löstagbar kant).
Skala och skiva rabarbern. Stek bitarna mjuka i smör, socker och kanel.
Hacka vitchokladen grovt och strö ut över smeten. Klicka ut rabarberbitarna och spadet från stekpannan i kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 35-40 minuter.
Pudra gärna lite florsocker över kakan före servering, servera ev med lite vaniljvisp!
Ingredienser
2 Ägg
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk mortlade Kardemummakärnor (eller malen kardemumma)
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
125g smält Smör
2 stjälkar Rabarber (jag tog 3)
50g Smör
0,5 dl Socker
2 krm malen Kanel
70 g hackad Vitchoklad (jag tog 100 g)
Gör såhär:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl väl, rör ner i smeten. Blanda till en jämn smet och rör i mjölken och det smälta smöret.
Häll smeten i en smörad och bröad form (med löstagbar kant).
Skala och skiva rabarbern. Stek bitarna mjuka i smör, socker och kanel.
Hacka vitchokladen grovt och strö ut över smeten. Klicka ut rabarberbitarna och spadet från stekpannan i kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 35-40 minuter.
Pudra gärna lite florsocker över kakan före servering, servera ev med lite vaniljvisp!
Labels: mjuk kaka
0 Comments:
Post a Comment
<< Home